Nagy pontyok nyomábanNem akarok lejáratni egy apróhirdető oldalt sem, (szerintem, nem túl etikus hirdetések jelennek meg hal vásárlás témakörében. ) ahol gyakran találkoztam már a "Nagy pontyot veszek" típusú apróhirdetéssel.

A történet arról szól, hogy az adott műanyag tó tulajdonosa, csak úgy tudja a pénzes "horgászokat" odacsábítani ha minimum 20-30 kilós pontyok lubickolnak a vízben. Ezek a "VIP" tavak, napijegyei nagyon húzósak tudnak lenni.

Na egy barátom nem volt rest, - felhívta az egyik ilyen tótulajt, hogy mennyi az annyi ? Például egy 20 kilós pontyért 200.000 Ft.-ot adna a tulaj, de állítólag egy 30 kiló körüli ponty piaci értéke akár 400.000 ezer Ft. is lehet. Ezen összegek hallatán már elcsábulhat a rendes a horgász is, ha nagy pontyot fog, és elgondolkozik: C&R vagy a sok pénz ?

Itt a probléma... ezek a kitűnő génállománnyal rendelkező matuzsálemi kort megélt nagy pontyok, a komoly nyereség reményébe "elvándorolnak" a természetes élővizekből ( Tiszából, Dunából, stb....) - a zárt tavakba .

Nagy pontyok nyomában


A bojli üzletág legnagyobb

A bojli üzletág legnagyobb örömére.

Szerintem aki eladja a halat

Szerintem aki eladja a halat úgyse fogja visszaengedni, tehát inkább magánvízbe kerüljön a ponty mint a vendéglátósok halászlevébe.

A halnak a vízben a helye,

A halnak a vízben a helye, nem a fazékban.

a szívem szakad meg amikor a

a szívem szakad meg amikor a tiszából a helyi halász 12-14-16 kilós nyurgákat szedi ki a varsából és viszi eladásra!!! ennél téleg jobb azis ha inkább bekerül egy tóba de legalább élhet tovább...

Uraim! Mindenki tekintsen

Uraim!

Mindenki tekintsen bele a fogási naplója szabályzat részébe!

Az érvényben lévő országos szabályzatban minden hal ami meghaladta a legkisebb kifogható méretet és nincs rá tilalom elvihető!
A legtöbb esetber a szabály és törvényalkotók a kerékkötői a sporthorgászatnak!
Ez nem egy megélhetési sport! Senkit nem köteleznek arra hogy horgásszon! Innentől kezdve ne beszéljen senki hátrányos helyzetű horgászokról!

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil