mikimanoo blogjaMostantól sokkal tisztább a budapesti Duna

Mostantól sokkal tisztább a budapesti Duna

Érződik a válság: hiába volt hatalmas, 5 milliárd forintos beruházás, hiába tisztít meg naponta négyszer annyi szennyvizet, mint amennyit Debrecen termel, az újpesti szennyvíztelep új, óriási blokkjának átadása minimális felhajtással zajlott. Ha nincs a büféasztalnál kasztanyettázó Wintermantel Zsolt polgármester, az egész unalomba fullad.

Olaj

Egy osztrák séthajó és egy német vontatóhajó ütközött Pozsony alatt a Dunán, Somorjánál. A baleset szerdán hajnalban történt. A vontatót orral kapta el a sétahajó, ám az embereket már kimentették róla - tájékoztatta a Paramétert a dunaszerdahelyi tűzoltóság.

A dunaszerdahelyi, somorjai tűzoltókon kívül Nagyszombatból egy speciális egység dolgozik a helyszínen, mert a
süllyedő hajóból több ezer liter gázolaj került a Dunába.
A baleset helyszínére küldték továbbá a bősi Komplex Központi Mentőszolgálat egységeit is.

Lapátorrú tok?

Lapátorrú tok?

Lehet, hogy nemsokára óriás csontorrukkal kaszáló, őslényre emlékeztető, bizarr halak lepik el a magyarországi Dunát? Az Index birtokába került fotók, illetve egy szemtanú beszámolója alapján egy halász jókora lapátorrú tokot fogott ki Budapest fölött a folyóból. A lények Románia felől érkeznek.

További képekCímkék:


Garda Fesztivál

Garda Fesztivál

A garda a Balaton egyik legrégebbi halfaja, ilyenkor ősszel csapatostul gyűlnek a tihanyi kútban. A hal tiszteletére rendezett fesztivál csúcspontja a hagyományos gardasütés, de nem maradhat el a tihanyi borok kóstolója sem.

Tihanyban kilencedik alkalommal rendezik meg ezen a hétvégén a Garda Fesztivált. Már maga a tény, hogy egy hal "tiszteletére" fesztivált rendeznek, mutatja, milyen jelentőséggel bír az itt élők számára.

További képekCímkék:


Vörösiszap

Vörösiszap

Már a Marcal folyóban van a vörösiszap-szennyeződés, és Győr felett éri el majd a Rábát. A szakemberek most azt próbálják megakadályozni, hogy a lúgos anyag a Mosoni-Dunába jusson - mondta el a Független Hírügynökségnek Tóth Sándor, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese. A Marcal kolontári szakaszán most 11-es PH értéket mértek. A környezeti katasztrófa miatt közben általános halászati és horgászati tilalmat rendelt el a Győr-Moson-Sopron Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatósága.

További képek

Bánkon jártam

Bánkon jártam

A csalihalakat a helyi macs hamar elintézte.
Szép kilós kárászok is jöttek.

További képekCímkék:


Muréna a síóban

Muréna a síóban

Murénát talált csütörtökön a Sió-csatornában egy horgász Siófokon. A veszélyes ragadozó melegebb vizű tengerekben él. Édesvízben azonnal elpusztul, így a siófoki, körülbelül 90 centiméteres példány sem élt már, amikor rátaláltak a sekély vízben, a kövek között.Tartalom átvétel
Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil