MenyhalEgy kis esti menyhalazás a Nép szigeten. Az első vendég bucó volt. Utána négy menyhal. A csali géb szelet.

MenyhalMenyhalMenyhalMenyhalMenyhalMenyhal


Címkék:

Szia! Gratulálok! A

Szia! Gratulálok! A felszerelésedet részletesen le tudnád írni? Mettől-meddig voltál kint? Mikor jöttek a kapások? Valami extra tanács?
Nekem tegnap volt 1 db menyusom a vízművek területén Bp-en. A csali élő kárász volt. Főzsinóron felfűzve egy forgókapocs -ebbe ment az ólom-, utána gumigyöngy, forgó és kb.50centis előkén egy 1/0-ás horog. A kapás intenzív (menyhalra jellemző) volt.

Szia! A kapások 18- 20 óra

Szia!

A kapások 18- 20 óra között voltak . A hely: sziget vége ,ahol az utolsó hajó van kikötve(az Északi összekötő híd felé kb: 20 méter). Szerelék:páternoszteres, 25g ólom, az ólomtól 10cm egy horog. Csali géb szelet.

Én is a vizmüveknél fogtam,de

Én is a vizmüveknél fogtam,de csak 22 óra után jöttek a kapások,11db fogtam ugyanis rajban járnak ha fogsz eröltesd a helyet,ne finomkodj a szerelékkel én harcsázóhoroggal fogtam 25ös előkével 70gr ólómmal 50cm es előkével,a két nagyobb volt kiló feletti,ja és csak kárászszelettel fogtam őket

Köszi az infót. Erre a

Köszi az infót.
Erre a rajban való járásra nem gondoltam.
Lehet idő előtt hagytam ott őket,
Nem hiába még tanulni kell ezt a műfajt.
Üdv: goenye

Ha nincs géb-szeletem, mivel

Ha nincs géb-szeletem, mivel bróbálkozhatnák még szerinted.Vagy eleve hol tudok géb-hez jutni

Én az Újpesti öbölben a kövek

Én az Újpesti öbölben a kövek között giliszta darabbal fogom a gébeket, még ilyenkor is eszik. De ha nincs akkor jó kárász vagy razbora szelet is.Múlt héten fogtam vastag giliszta csokorra három darabot.

Köszi. Megnézem ezeket a

Köszi. Megnézem ezeket a fránya gébeket.

szia nem akarok beleszólni de

szia nem akarok beleszólni de vegyél kárászt lehetnek nagyobbak is és szeletbe kell fel rakni tökéletes csali a menyusra 50-60centis előkére és nem kell finomkodni én 80-100gramos ólmokkal pecázok főleg nagy sodrásba 30-35-ős damillal és legyél kitartó még sokszor tíz után is fogom őket üdv

Én személy szerint örülnék ha

Én személy szerint örülnék ha beleszólnál, és tanácsokat tudnál adni egy kezdő menyhalhorgásznak.
Megmondom őszintén, még soha nem horgásztam célzottan menyhalra, innentől kezdve nem is értem miért kell 30 - 35 ös zsinór ,
gondolom azt a nagy 80-120 gr. -os ólmot megtartani, ill. a bevágásnál fellépő erőket valaminek bírnia kell. De mi van ha csak 20 - 25 ös zsinórral próbálkozok, esetleg kisebb 50 - 80 gr.-os súllyal, gondolom ha a sodrásba kell is bedobni a cuuccot a vékonyabb zsinórba nem kap úgy bele a víz mint egy vastagabba. Vagy estleg a csaliból kiindulva várható estleg komolyabb hal is (esetleg Harcsa), vagy valami más?
Úgy tudom (lehet rosszul), a menyhal nem nő meg 30 -40 cm. -nél nagyobbra, lehet , hogy tévedek de ez a méret szerintem nem indokolja ezt a vastag zsinórt.
A másik gondolatom, hogy esetleg a halalapléhez lefagyasztott fehérhalból levágott darabokkal is lehet -e próbálkozni?
Persze selytem, hogy nagyon sok kérdésre akkor kapom meg a választ ha elkezdek kimondottan menyhalazni, de azért a " a jó horgász is holtig tanúl" alapján elfogadnák egy-két tapasztaltabb horgász tanácsait. Úgy hogy szóljál csak bele nyugodtan, hátha tanulunk a tapasztalataidból, még az se lenne baj, ha estleg egy- két titkos nyüanszot is elárúlnál (persze ez csak álom, részemről), mindenesetre mivel jön a "szezon" megpróbálkozok én is ezzel a műfallyal.
Nem igérek semmit, de ha bejön beszámolok róla.
üdv. goenye

Az az igazság,hogy nekem is

Az az igazság,hogy nekem is vannak tapasztalataim menyusból bár nem olyan sok.Én dunakeszire járok nekem ez van legközelebb bár ez is egy 20-asra van de megéri utazni.Én azt vettem észre,hogy mindegy milyen a felszerelés(persze nem harcsás)csak a horog méreténél nem szabad túlzásba esni fogtam már girnyóval,halszelettel és élővel is,mindent felfal amit csak kínálsz neki.A lényeg,hogy köves helyen több van hasonlóan viselkedik mint a süllő tehát én 20-as zsinórméret alá nem megyek mert esett már be süci is nekem de csak egyszer.A 30-as körüli zsinórt én is egy kicsit durvának találom(18-as a pergetőm és két hete fogtam egy 10-es csukát vele)tehát a 20-as körüli szerintem bőven elég de az jó minőségű kell,hogy legyen!
Remélem sokat és nagyobbakat fogsz fogni,sok szerencsét!

Friss az élmény, tegnap ebéd

Friss az élmény, tegnap ebéd után lenéztem a Dunára, népsziget északi híd alatt az első kútnál pont van egy lépcső ( valamikor "körte fás"-nak hívtuk), alapvetően márnára gondoltam, esetleg később sűllőre dobálni műcsalival. A lényeg, hogy beraktam egy Brutál-feedert -25-ös zsinórral meg egy sima pergetőt , giliszta, csonti, sajt,-és az alapléhez fagyóba félre rakott keszegekből letörtem egy darabot hátha, esetleg stb. (ilyenkor megpróbál az ember "mindenre" gondolni), a menyusok is fickándoznak. Nos meglepődtem este 6 óra környékén gilisztára ami 3 szem csotival volt megspékelve Márna helyett egy szépnek mondható 43-cm.-es Menyhal jött. megjegyzem tényleg nem tudom mekkora menyusokat szoktak fogni a sporttársak, de nekem tetszett. Innentől kezdve halszelettel kisérleteztem, jött is még egy de ez már csak olyan 30 cm-es volt. Persze, hogy örültem ennek is, És keményen elgondolkoztam azon, hogy célzottan miért nem horgásztam idáig menyhalra . Gyakorlatilag örülök. hogy okvetetlenkedtem ezen a 30 - 35 ös zsinóron, hiszen egy kicsit oylan "dafke" akartam megnézni, hogy a körülményekhez képest aránylag finomabb cuccal is lehet- e kisérletezni. Megjegyzem a Brutált is egy kicsit keménynek találtam, úgy hogy arra gondolok legközelebb egy sima kis Médium-Hevi- vel, és 22-es zsinórral kisérletezek. Nem tudom mi a véleményed a finomításról, de még mindíg minden tanácsot elfogadok.!
Mindenesetre a halakat lefényképeztem, és ha majd rendesen rájövök hoy kell igazi blogot csinálni felrakom őket.
Addig is köszönöm a tanácsaidat, ill. a többi fórumozó hozzászólásait is.
üdv. goenye

Gratulálok a fogásodhoz!

Gratulálok a fogásodhoz!

Sziasztok, hát most teljesen

Sziasztok, hát most teljesen kikészültem a Duna keszi szakaszára,már egy ideje lemászkálok de ilyen rossz még nem volt legalább is peca szempontjából.lementem hát tegnap délután kiváncsi voltam,hogy mit ad a víz.egy halon kívül most csak bosszúság jutott nekem mert ennyi hordalékot már rég láttam.falevél falevél hátán,percenként kellett kivenni a csalit és még desszertnek egy tekerés egy horog.nem is bírtam túl sokáig.úgyhogy most én kérdezek:tudtok oyan szakaszt amin érdemes próbálkozni?hal biztos van mindenhol csak valami nyugodtabb rész érdekelne ahol nem kapok infarktust tíz perc alatt.
sziasztok.

Szia

Szia Látogató(látogató)!
Szombaton voltam lent a Népszigeten a híd alatt kb 500 m- rel, 11-du. 4-5-óráig, ismerős az érzés amit írsz, hogy jön a "szemét" a zsinórra. Tulajdonképpen meglepődtem, hogy mennyit jött a víz kedd óta (akkor voltam lent utóljára), megjegyzem 2 azaz két db. menyus volt az erebény 38 cm. es-ek(még kedden). Tehát szombaton nekem is jött a "trutyi"', más se, de megjegyzem örültem neki.
Na nem annak hogy jött a szemét a zsinórra, hanem annak, hogy milyen a szemét, egyszerűen meglepődtem jé.... semmi műanyag, vagy liberó és társai, pusztán csak amit az áradó víz felvett a partról, ahogy te is írod falevél, ágak, és mindenféle természetes anyag ami a vízparton előfordul. Lehet furcsa, de én már ezeknek is tudok örülni.
Minden esetre se kapás se hal, pusztán friss levegő, mozgás, tapasztalatgyüjtés, és mikor vissza-átjöttem az Északin már a Váci- út felett éreztem a "Város" bűzét.
Addig jó míg a falevél és a faág szennyezi a horgunkat, nem pedig valami "egyéb" anyag!!!!!!!!!!
üdv: goenye

Tegnap este is lementem,de

Tegnap este is lementem,de csak 2db fogtam ugyanis az úszó jégtábláktol nagyon nehéz volt horgászni.Hamar abba is hagytam,majd ha olvad még rápróbálunk.Mindenkinek sok sikert üdv Spiri

Hali Bár nem mostani az

Hali
Bár nem mostani az írásotok,de még hátha olvassa majd valaki.Menyhalazni minden apró hal jó,leginkább a sneci.be kell gyűjteni amíg fogható,és lefagyasztani.Én 10-esével szoktam.nem kell szeletelni egyiket sem pontosan,inkább feldarabolod.a menyus nem válogat mint a süllő.egy 10-12 centis halat,legyen az bármilyen,6-7 db-ra felvágod,és már mehet is be.ha nincs halad,veszel a hentesnél sertéstüdőt,az is kiváló,és nem drága.A Sajón rendszeresen járok menyusozni,és nÉha szebbeket fogok mint a Tiszába lehet.nem ritkák a kiló feletti példányok.A köves helyeket vagy a gödrös részeket keresik.Legalábbis a Sajón.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil