Beküldte: Zsuzsa, 2016, január 16 - 15:17 Az egyik kedvenc receptem adom most közre. Tulajdonképpen úgy készül mint a hagyományos brassói, csak halból !
A szálkamentesített halfilét kockázzuk fel. Ne túl apróra, mert akkor sütés közben nagyon széttöredezik! Keverjük össze a tört fokhagymával, majd sózzuk borsozzuk és hűtőbe tesszük. A megtisztított burgonyát felkockázzuk nagyjából a harcsakockákkal egyenlő méretűre, majd bő olajban megsütjük. Ezután pár evőkanálnyi étolajon megpirítjuk a paradicsompürét és a fűszeres harcsahúst gyorsan átsütjük rajta. Nagy, széles fenekű edényt válasszunk, mert különben a hal levet enged és nem sül, hanem párolódik, akkor viszont menthetetlenül szétesik kicsi halhús-szálakra! A harcsát kavarjuk össze a burgonyával és azonnal tálaljuk.
Hozzávalók:
60 dkg harcsafilé
80 dkg burgonya
Fokhagyma
Só
Fehér bors
Étolaj
2 evőkanál paradicsompüré
Jó étvágyat !
Örülök, hogy nem a szokásos
Örülök, hogy nem a szokásos harcsapaprikás, vagy harcsapörkölt kerülhet az asztalra csupán.
Ez nagyon gusztusos, és egyszerű étel. Köszönöm az ötletet elkészítem én is karácsonyra.
Biztos finom lesz.
Békés boldog karácsonyi ünnepeket kívánok.
Tetszik a recept, olvasva
Tetszik a recept, olvasva finomnak ünik , tehát ki kell próbálni. Viszont legjobban a kezdeményezésed tetszik.!!!!!!!
Lehet, hogy beindul egy új blog mondjuk : Mitcsináljunk a kifogott halunkból.? Vagy .: "Gasztronómia csak halra" csak így egyszerűen.
Szerintem megérdemelne a portál egy ilyen oldalt
Kellemes ünnepeket-B.U.É.K.
Van egy ilyen kezdeményezés
Van egy ilyen kezdeményezés már :
http://horgaszat.hu/forumok/haletelek-receptjei
Bocsesz le vagyok maradva.
Bocsesz le vagyok maradva. De nagyon!!!!
Hozzászólás