Horgászbot javítás házilag • Horgaszat.hu

Horgászbot javítás házilagRemek pergetőbotot újítottam a napokban, de a lakkozást már megette az enyészet. Nem tudom próbálkoztatok-e házilagos felújítással. Milyen módon tudnám vajon felújítani a botomat?

Lakkozzam le, vagy valami speckó műgyantát kéne szerezni? Már azon is gondolkoztam, összeszedhetnénk a horgászbot javítással foglalkozó üzletek címét. "A mellékelt kép csak illusztráció, a botomon nincs egyéb sérülés."

Horgászbot javítás házilag


Szia ginger! Én a műgyantára

Szia ginger!

Én a műgyantára szavazok. Az EPOXI elég rugalmas ahhoz, hogy jó legyen. Nekem bevállt. Csak a kenésnél vigyázz, nehogy megfollyon. Nem kell túl vastagon bekenni, csak éppenhogy takarjon. Remélem tudtam segíteni!

Kösz az ötletet gzozi, de az

Kösz az ötletet gzozi, de az egész botot szeretném bevonni, nem csak egy kötést legyantázni, ezért vagyok bizonytalan, nem fog hamar megkötni vagy túrósodni. Valami foyékony anyag vagy spray kiszerelés lenne az igazi és nem a boltban kapható tubusos Uverapid.

Én még régebben lakkspray-vel

Én még régebben lakkspray-vel lakkoztam a pálcákat. Nem szabad nagyon vastagon lefújni, mert megpattanik a lakkozás a terhelés alatt, viszont a megfelelő vékony és egyenletes fújás esetén, képes az igénybevételt bírni! Ezzel a módszerrel arra kell figyelni, hogy hűvős szeles helyen csináld, ne tedd ki a napra, mert akkor megette a fene.

Kösz szépen, a tanácsokat.

Kösz szépen, a tanácsokat.

A legtökéletesebb megoldás a

A legtökéletesebb megoldás a mártás lenne. Mondjuk egy 1,5 méteres pvc csőbe lakkot tenni ( erős 2 komponenses parketta lakk). Itt az a gond hogy sok anyagra van szükség, meg helyre.

A fiam túlhúzta a teleszkópos

A fiam túlhúzta a teleszkópos botja végét és nem tudjuk visszanyomni.Ha valaki tudna segíteni hogy miképpen tudnánk visszanyomni azt nagyon szépen megköszönnénk
A választ előre is köszönöm További szép napot Üdv Judit.

Kedves Judit a feladat

Kedves Judit a feladat négykezes munka, (legalább is amikor én így jártam szükség volt a barátom segítségére.) A teleszkóp bot összeszorult elemeit, nem elég csak erőteljesen összetolni, mivel az összeszorult bottest finom kúposodása ezt nem engedi.

Csavaró mozdulatra van szükség, - tehát az egyik ember erősen tartja a horgász botot, a másik pedig óvatosan csavarja és tolja a megszorult bottestet. Érdemes kicsit merőlegesen is mozgatni. Segíthet pár csepp olajat vagy WD-40-et becsepegtetni az összegyógyult tagokba, és a vékony tagnál fogva óvatosan, a függőlegesen a földhöz kocogtatni a botot. Kudarc esetén egy horgászboltban biztosan segítenek.

Sok sikert.

Sziasztok!van 1 nagy

Sziasztok!van 1 nagy problémám.Kaptam az unokabáttyámtól 1 karbon teleszkópos botot,meg akartam nézni a rugalmasságát,és eltörtem.az utólsó elötti spiccet,tudna valaki segíteni,hogy lehet-e kapni olyat,vagy kuka az egész?

Siági Lajos - horgászbot

Siági Lajos - horgászbot szakszervíz.
1061 Budapest, Jókai tér 1.
Telefonszáma: 1-264-2945, 30-360 6464, 20-328 6452

Sziasztok!szeretném

Sziasztok!szeretném megkérdezni, hogy egy teleszkópos horgászbotról hogyan tudom leszedni a gyűrűket.le lehet egyátalán szedni? vagy próbálkozni sem érdemes..:?

Szia, óvatosan az öngyújtó

Szia, óvatosan az öngyújtó lángja fölé tartva a bot gyűrűjét a ragyaszó elenged, és ilyenkor már ( kesztyűvel, mert forró ! ) lehúzhatóvá válnak a gyűrűk. Az új gyűrűk megvásárlása előtt nagyon pontosan kell megmérni a bottagok átmérőjét megmérni.

Jó napot kivánok!! Van nekem

Jó napot kivánok!! Van nekem egy SHIMANO Force Master botom!! A lényeg az hogy a utolsó kicsike gyűrűből valahogy megpattant a porcelán és elvágja a damilt!! Tudna nekem Valaki segiteni hogy ezt hogy tudnám megcsinálni!! Esetleg lehet ezt csiszolni, vagy házilag cserélni?? Vagy esetleg szakszervizben mennyiért csinálnák ezt meg körübelül??
Köszönöm a választ!!

Úgy tudom a Shimano botokra

Úgy tudom a Shimano botokra min. 2-de imkább három év garanciát adnak, tehát első kör a vásárlás helyszine. Amennyiben a botod idősebb .: 1 Az admin álltal megadott Jókai téren érdemes próbálkoznod.
2. Budán a Ladik u. 3 alatt (sajnos a mester nevét elfelejtettem) van egy szintén profi horgászbot javitó.
3. Ha tényleg csak a spiccgyűrűről van szó, mérd meg potosan a gyűrű csövecskéje alatt az átmérőt (tized mm pontosságra) és nagyobb horgászboltokban lehet kapni külömböző spicc gyűrűket, egyszerűen veszel egy olyan tubussal rendelekező gyűrűt amilyen a botod spicc átmérője és szintén a már előzőekben az admin álltal említett őngyújtós módszerrel leveszed a régi gyűrűt, helyére pedig sima pillanat ragasztóval felrakod az újjat. Ha javasolhatom v.milyen zselés loktite-t használj, pár pillanattal több időd lesz valamint a következő cserénél is könnyebben boldogulsz.
üdv. görbűljön DE NE TÖRJÖN!!!!!!!!!!!!

Tisztelt Horgásztársak !

Tisztelt Horgásztársak ! Érdeklődöm hogy horgászbotra való parafa nyelet , esetleg parafa cső anyagot , rúdanyagot hol lehetne venni? Előre is köszönöm a segítséget ! Üdv !

Szia Hospel! Sajnos ilyen

Szia Hospel!
Sajnos ilyen gondom nekem is volt és semmire nem mentem,
de mivel teniszezem is a teniszütő nyelére tekerhető bőrt lehet kapni
én ezt tettem a botomra.

Sziasztok. Van egy

Sziasztok. Van egy pickerbotom es a nyeltol a 2 dik gyurubol kiesett a betet.Mit lehet csinalni?

Ha meg van a betét akkor

Ha meg van a betét akkor bepasszintani és minőségi pillanatragasztóval körbe folyatni.

Ha nincs meg akkor szerviz, lehet, hogy van ilyen gyűrű betétjük. Budapesten: Sági Lajos, vagy Pfund Karcsi.

Mitchell 330 elite feeder

Mitchell 330 elite feeder nyél utáni bottagom eltörött . Hol lehet beszerezni,megvásárolni kérem aki tud segitsen!

Sziasztok! Shimano Technium

Sziasztok! Shimano Technium Match 420 FA botom spicc tagja eltörött. Ha valaki tud segíteni, hogy hol tudok beszerezni ilyen tipusú spicc tagot megköszönném.

Pfundt Karcsi - Shimano

Pfundt Karcsi - Shimano specialista: 06-30/589-5907
Juhász Árpi - Shimano - Rapala szervizes, nem tudom a számát.

Kérdés, hogy van-e raktáron, vagy rendelhető-e ?

Köszi a tel. számot

Köszi a tel. számot megkérdezem.

Sziasztok. Lenne egy olyan

Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a gyürűbel levő kerámia betét elöregedett és szakított.
Majd ki is esett.
Azt lehet pótólni???
Vagy az egész gyűrűt kell cserélni??

egész gyűrűt cseréld, vagy

egész gyűrűt cseréld, vagy cseréltesd, pár száz forint.

Feder spiccre cserélném

Feder spiccre cserélném teleszkóp botom utolsó. tömör tagját.
Megköszönnék pár technikai tanácsot.

4,5m-es Maver teleszkópbotom

4,5m-es Maver teleszkópbotom orsótartójának csúszka rögzítője elveszett. Ki tudná javítani?

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
data-ad-client="ca-pub-0247853432262782"
data-ad-slot="5287266349">