Harcsaóriás a 90-es évekbőlAz egész horgásztársadalom számára óriási szenzáció volt, mikor a Velencei-tónál nyaraló srácok egy 105 kilós harcsával iratkoztak fel a rekordlistára, még 1996-ban. Rengeteg vitát és indulatot váltottak ki a fogás körülményei. A fiúk elbeszéléséből az derült ki, hogy kifejezetten harcsázni indultak - erős harcsázó készséggel, pióca csalival és vérplankton tablettával. Annak rendje módja szerint jött a kapás, hosszas küzdelem, horog a szájba, majd a kiemelés. Tehát egy szabályos fogásról számoltak be.

Csakhogy, a Bence-hegyi résznél lejazlot kalandot, többen másképp látták. Egy másik újság hasábjain a szemtanuk arról számoltak be, hogy egy ideje a vízfelszínen haldokló harcsát ejtettek a fiúk zsákmányul, mégpedig aképpen, hogy evezőkkel és karókkal verték halálra, majd kivonszolták a partra. Most kinek hihetünk ? Szeretném, ha a srácok története lenne az igaz, de azt gondolom - a valódi történet már sosem derül ki.

Harcsaóriás a 90-es évekből


Emlékszem a sztorira, azt

Emlékszem a sztorira, azt hiszem először felvették a harcsa fogást a toplistára, de utána törölték, a kétes körülmények miatt.

Talán egyszer jelentkeznek

Talán egyszer jelentkeznek olyan szemtanúk akik látták az esetet, vagy egyéb módon tudnak valami közelebbit a dologról. Egyébként, ha feliratkoztak a hallal az országos listára, valami közük biztos volt a horgászathoz, mivel az a gyerek aki nem érdeklődik eziránt, az a lista létezéséről sem tud.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil