Figura blogjaÁRVÍZI BARANGOLÁSAIM A DUNA PARTON

ÁRVÍZI BARANGOLÁSAIM A DUNA PARTON

Valami újdonságra vágytam, még akkor is, ha tisztában voltam azzal, a Duna most is árad, és a kiszemelt új helyeim nem biztos, hogy megközelíthetőek lesznek ebben a nagy vízben, ráadásul a helyismeretben is erős hiányaim voltak. De nincs mit tenni, ha érzi a horgász, hogy menni kell, hát hajrá. Jelentem, izgalomban nem volt hiány. Megkaptam! Gazdagon! Áztam, másztam, bukdácsoltam és kamerával a kezemben még egy hátast is dobtam! Talán elég ennyi ízelítőnek a történetem elejére.

További képek

A DUNA MEGLEPETÉSE (VIDEÓ)

A DUNA MEGLEPETÉSE (VIDEÓ)

A Duna partján sétálok melles csizmában, miközben a nap sugarai visszatükröződnek a vén folyó hullámain a szemembe, de ez egy cseppet sem zavar, hisz a polarizált lencsés napszemüvegem ezt nagyon jól megszűri. Persze mindenre ez se jó, mert a sok sétának köszönhetően hamar kimelegedek. Ilyenkor combig vagy derékig gázolok a vízben, hogy hűsítsem magam, illetve a meder alját térképezzem (ha már ennyire magas a vízszint), és ennek köszönhetően egyre több információt gyűjthetek a későbbi horgászatokhoz.

További képekCímkék:


Közhasznú munka a Dráváért

Egy közös és hasznos cél miatt utaztunk Drávaszabolcsba. Több mint 10 kilóméteres szakaszon szedtük össze a szemetet, mely végén, egy finom ebéd várt ránk.
Én most jártam első alaklommal itt, de újra el fogok utazni oda :)
Készítettem egy rövid kis filmet erről a túráról, elyet nektek is szeretnék megmutatni.

Üdvözlettel,

Figura

SZÜLINAPI PONTYOZÁS

Ha ló nincs, jó a szamár is. Állítja közmondás. A Katalin tavi horgászatunkra nem vittem magammal videó kamerát, de szerencsére a mai technikai lehetőségeknek köszönhetően van más megoldás is. Így sikerült pár pillanatot megörökítenem, ennek örömére elkészült a Kartalin tavon felvett anyagból a videó.
Van még mit tanulnom, de készen állok a feladatra :)

Jó szórakozást,
FiguraCímkék:


Az első dunai bajszos

Az első dunai bajszos

Este kilenc óra múlt, mikor a fővárosi tömegközlekedés egyik csodálatos szerelvényén zötyögtem a Corvin plázába, hátamon az ólmokkal, horgokkal és csalival pakolt táskámmal, kezemben két feeder bottal. Elég abszurdnak tűnhet így elsőre a történetem, hol és mit akarok fogni egy bevásárlóközpontban az éj leple alatt? Na, lássuk a csavart a sztoriban!

További képekCímkék:


Egy csodálatos hajnal a Dunán

Egy csodálatos hajnal a Dunán

Kedden, munka után hazafelé a dugóban várakozva, arra gondoltam, hogy megcsörgetem Mátét, miket fogott az elmúlt pár napban a Dunán. A tőle már megszokott precíz beszámolót meghallgatva, irigykedve „csorogtam” tovább az úton, mikor is a cimbora egy hajnali kenyérzsákos pecára invitált, hogy menjek vele. Rögtön igent mondtam, bár tudtam, nem lesz egy sétagalopp a napom, ha 3.40-kor kéne kelni és 8.40-re már a munkahelyen szeretnék lenni, majd fáradságot nem ismerve ötig dolgozni.

További képek

A karácsonyi hal

Már csak párat kell aludnunk és elérkezik a karácsony, mely a szeretet ünnepe. Sok családban készül az esti vacsorához halászlé, amit a legtöbben valamelyik élelmiszer boltban vásárolnak meg. Az elmúlt pár hétben előforduló nagyon hideg időjárás következtében elég kevés horgász társunknak adatott meg a lehetőség, hogy friss halat fogjon, mivel szinte az összes állóvíz és öblök is befagytak.Tartalom átvétel
Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil