Compó horgászat - AngliábanMég a 90-es években vetítették a Spektrumon a "Horgászkalandok" című 10 részes Angol sorozatot, melynek egyik epizódja a "Compó és horgászata" volt. A filmben látott módszer működnének nálunk is - amennyiben lennének jó compós vizeink.

A főszereplő a mindig derüs : Andy Nicholson. - Jó újra látni!Címkék:

Azért ezeknek a gyerekeknek

Azért ezeknek a gyerekeknek volt kitől és legfőképpen volt mit tanulniuk.

Ilyenkor fáj a szivem,mikor

Ilyenkor fáj a szivem,mikor ezt a három filmet nézem ,nálunk M.on miért
nem igy viselkednek az emberek?Nálam ez a HORGÁSZAT!(és a compok se semmik!)üdv.bajszi

Fekete k-glottgatyában (bocs

Fekete k-glottgatyában (bocs de nem tudom hogy helyes) kezdtem a pecát kb. "65-66 ban, akkor még Endrődön ( külön volt Endrőd- és Gyoma) . A kettő közötti holtágon, hivatalasan " füzfás-zug" amugy csak cindrinek nevezett holtágon .
Eperfa azévi hajtásait vágtuk le , háncsolás után egyenesre száritottuk, és különböző jó fajta cérnákkal felszerelkezve, valamint a tyúkudvarból összegyüjtött szárny tollakból készített úszóval (bólyával) és tudom hihetetlennek tűnik , de gombostüből hajlított horoggal (ami természetesen szakálnélküli volt, tehát gondolom már akkor sporthorgászként) fogtuk a Sneciket (Sélhajtóküszöket) vödörszámra.
Ma ugyan ezt csinálom, igaz Match bottal , peremfutó orsóval , különböző tipusú " damillal" ami nagyon finom 10-16-os, no meg persze már szelektívebben.
Gondolom ezek a gyerekek valamivel többet tanultak egy igazi horgász mellett, igazi botokkal a kezükben, és gondolom a horgászetika is a vérükbe ivódott , míg nálunk ez vagy jött magától vagy nem.
Nem akarom festeni magam (felesleges) maradtam sporthorgász.
Üdv.: goenye

Szinte ugyanigy kezdtem én

Szinte ugyanigy kezdtem én is,majd "Nagybudapesten"folytattam és
minden évben Békésszentandrásra ,Kákafokra, Sirató holtágra stb.
jártam horgászni.Ja és még naphalat,réticsikot is fogtam.Máig nem felejtem,hogy nyikorgott a csik,legalább 25-éve nem láttam.Bocs,hogy
beirok a blogotokba és összevissza irkálok,de jól esik nosztalgiázni,pláne
hasonló gondolkozású horgászokkal.Üdvözlettel Bajszi

T bajszi! Ne kérj bocsánatot

T bajszi!
Ne kérj bocsánatot a blogok nem azért születnek, hogy ne szóljon hozzá senki.
Egyébként én is pesti pecás lennék Újpesten a népszigeten voltam gyerek ott nőttem fel (Zsilip u. 2.) Az előző események a körösön az a bizonyos nyáriszünetes nagyszülőknél töltött időkröl szólnak.
Megjegyzem az állt. isk. 4. osztályát ott jártam ki Endrődön és az azóta is meglévő barátaim vittek bele a horgászat szenvedélyébe.
Természetesen itt pesten a "kisbüdösben" akkor még nem hívtuk kisbüdösnek abban az időben már bambuszbottal, tároló orsóval pecáztunk ami akkor igenis komoly felszerelésnek számított.

Ha van véleményed, megjegyzésed szerintem igenis szólj hozzá- bele ahogy jól esik, gondolom erről szól ez az egész fórum.!!!!
Üdv.: goenye

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil