Balaton - te drága !!!Elnézést, hogy már megint ilyen "marhasággal" jövök - de az eszem megáll. Mi ? - 3300 Ft. a napijegy a Balatonra ?

Mit fog ennyiért az átlaghorgász, ha lemegy a partra ???
- 2 keszeget meg esetleg egy gardát. Kapjunk már észbe az illetékesek részéről, ki az aki napijegyet vált ??? - A hétvégi pecás, akinek nincs ideje, sem pénze heteket tölteni a Balatonon és csak jól szeretné érezni magát. - Hát nem fogja, ....fájni fog neki a haltalanság, + a drága jegy.....
- Nem egy halaktól hemzsegő telepített vízen lógatja a pecát, így nagy valószínűséggel elmarad az ár-érték arányos siker, tehát horgászunk jobban jár ha nem vesz napijegyet és csak a naplementében elhúzó halászhajókban gyönyörködik...

Balaton - te drága !!!


Hello, mi is voltunk nyaralni

Hello, mi is voltunk nyaralni a Balatonon is csak egy kisebb pontyot sikerült fognom !

Hát ha ez igaz, akkor

Hát ha ez igaz, akkor felháborítónak tartom a napijegy árát.
3300.- ft + utiköltség és hal nélkül mész haza. Jobb esetben pár keszeggel, nagy ritkán talán 1 db ponty is akad.

Teljesen igazatadok neked.

Teljesen igazatadok neked.

Igazat adok nektek, sok a

Igazat adok nektek, sok a 3300Ft.DE !!! A Nyíregyháza mellett lévő Verba tavon 3000Ft a napijegy és ha halat akarsz hazahozni napi áron ki kell fizetni.
Nos melyik a drágább?

Egyértelműen irreális, ez a

Egyértelműen irreális, ez a 3300 ft egy nyugdíjas napi bevétele.
Vagy halat tegyenek a Balatonba, vagy igazítsák az árakat a fogási viszonyokhoz. Esküszöm, irigylem az 50 évvel ezelőtti viszonyokat, mikor még szinte "olcsó tömegsportnak" számított a Balatoni peca. Most, kifejezetten úri passziónak gondolom, mint a vadászatot. !

Összevont balatoni

Összevont balatoni engedély:napi,2 200ft,és ez nem 3300ft! oké,hogy lehetne több hal is a Balatonban,de azért ne írjuk le a vizet!nekem pl.nagyon sok szép emlékem volt tavaly.én elég sok keszeget fogtam,és nagyon szépeket.de bőven lehet fogni balint is.és nekem sikerült,harcsát,angolnát,és süllőt is fogni.szerintem nem a telepítéssel van a gond.hanem a rabsicokkal.ha ők nem lennének,látványosan jóval több halat lehetne fogni.na meg ha mindenki betartaná a kifogható mennyiséget!

Nem értek veled egyet, lemegy

Nem értek veled egyet, lemegy az átlagpecás 1-2 napra biztos, hogy nem fog - ahogy írtad: angolnát, balint, harcsát süllőt, keszeget. Jó ha pár keszeget sikerül zsákmányolnia. Ha csak nincs ismeretsége ?
Természetesen a környezet sokkal szebb mint egy műanyagtavon.

Hujbert R. nincsen igazad.nem

Hujbert R. nincsen igazad.nem tudom,hogy te hányszor jártál a Balatonra pecázni,de biztos vagyok benne,hogy nincsen sokkal nagyobb helyismeretem.röviden elmesélem,hogy is volt.a barátoméknak a Balatonon van 1 nyaralójuk.és előtte,csak a Dunára jártunk pecázni. 2009 tavaszán mondtam neki,hogy menjünk le,és nézzük meg,hogy milyen lehet ott.az igaz,hogy pontynak még a nyomát sem láttuk,de nagyon sok keszeget fogtunk.akkor gondoltuk,hogy ki kellene próbálni a rablózást.annyira nem rablóztam előtte,hogy azt sem tudtam,hogy mi az a nyeletés.és ez miatt pár kapást el is rontottam,mert egyből bevágtam.utána elmondták,hogy nem jól csinálom,mert nyeletni kell,és elmondták,hogy milyen szerelékekkel kellene próbálkozni.azóta annyira tetszik a Balaton,hogy a Dunára már ki sem váltom az engedélyt,csak a Balatonra.hozzá teszem,a Duna mellett lakom.

Hiába írtad hogy nincs

Hiába írtad hogy nincs igazam, mivel sajnos az utóbbi 5 év eseményeinek tapasztalata.

Siófok ezüstpart, szintén barátomék nyaralója. Szabad strandra járunk le este 7 és 12 között. Itt az elmúlt 5 évben csak méreten aluli ponty jött, meg keszeg meg 1-2 garda. Lehet ez a szakasz haltalan, a vízmélység 1- 1,5 méter. Ez van, elsörözgettünk.

:)))) van ilyen véletlen???

:)))) van ilyen véletlen??? nem sokkal arrébb járunk mi is. ha van csónakotok,tudok egy nagyon jó tippet írni.ezt mi nyár végére tudtuk beszerezni,mert amint írtam nagyon megtetszett a Balaton.ha nincsen akkor is tudok 1-2 jó tippet írni.hozzáteszem nekem még csak 1 éves tapasztalatom van a Balatonon.ezzel azt akartam írni,hogy biztos,hogy vannak akik jobbakat,és többet tudnak.de ez is több a semminél.de most írom,hogy pontyra én sem tudok jó ötletet.mert azzal én sem találkoztam.:(

T Látogató! Mivel én is

T Látogató!
Mivel én is ritkán járok a balatonra pecácni, nekem sincs nagy tapasztalatom ezen a vizen. Viszont nyárra tervezek egy jó kis peca turát Balatonkenese környékére. Szivesen várnám a tippjeidet. Módszer, időpont ( hajnal-e vagy délután estleg este?) cslik stb.
Köszi Goenye

szia,Goenye.Kenesére mész ott

szia,Goenye.Kenesére mész ott a hajókikötőt ajánlom,ha partról pecáznál.ha csónakból,akkor Balatonfűzfő irányába ha mész,az úthoz nagyon közel van a víz.ott nagyon jó nádasos rész van végig.de ott partról elég nehéz pecázni.máshol nem nagyon érdemes a tudomásom szerint.viszont ha már azon a környéken vagy,én elmennék a Balatonaligai kikötőhöz.nagyon sokan dicsérik.idén én is elmegyek oda. ha csónakból,akkor a partól 300-400m befelé kezdődnek a törések.ez azt jelenti,hogy hirtelen nagyobb szinteltérések vannak.ezeknél a töréseknél elég sok hal van.itt 1000%,hogy tudtok fogni süllőt,balint,angolnát.a módszer rablózásnál.ha bent vagytok a törésen.pergetést, világosban mélyre törő műcsalik.sötétben felszíni.illetve a tirolifás megoldás is nagyon bevált.idő:este 8,és éjjel 1 között próbálkoztunk,utána megáll.reggel 5,és 10 között lehet még fogni,utána jönnek a fürdőzők,és a napsütés.remélem tudtam segíteni:)

Köszi megjegyzem a

Köszi megjegyzem a tanácsaidat, ezen a részen még egyáltalán nem pecáztam igy minden info érdekel. Igaz még messze a nyár de gondolatban már ott járok (mint az a bizonyos TUTAJOS)
Köszi mégegyszer!!!
Üdv. Goenye

Sziasztok! Én nem tudom kinek

Sziasztok!

Én nem tudom kinek lesz igaza,de most hétvégén megyek és nagyon várom... Csopakon leszünk június19.-én és 20.-án.
Bár annyi segítségem van,hogy fater 2 hetet tölt lent és adtam neki 10kg magmixet,hogy szórja be a stéghez... .....apránként. Ö már lejár 13 éve csopakra,de pontyról nem nagyon hallottam, csak elvétve,akik rendszeressen etetik a helyeket azok sokat fognak,de kinek van erre pénze egy szezonon keresztül+ ideje... rablót azt elég "sokat" fog...
De egyetértek azzal,hogy ha nem rabolná sok rabsic meg mohó pecás a vízet és a befizetett tagságainkat arra fordítanák amire kell,akkor nem biztos, hogy sok lenne a 3300ft...
Üdv mindenkinek! Görbüljön és ha valakit érdekel akkor leírom a végeredményt...

Csáo! 1-2 héten belül én is

Csáo! 1-2 héten belül én is lelátogatok Csopakra....nagyon érdekelnének az eredményeid, ha visszatértél...elvileg egy hétre megyek, úgyhogy alkalmam lesz etetni rendszeresen...kérdés hogy eredményes e. Nagyon megköszönném ha visszaírnál, remélhetőleg csupa szép fogásról olvashatok:) Görbüljön!

Annyira lelkes voltam, hogy

Annyira lelkes voltam, hogy mindent néztem csak a dátumot nem.....sorry már látom az eredményt...meglátom milesz :D

És a jegy árak:

És a jegy árak: Jegy árak - azért nem olyan drága ez... az összevonttal 1500m-ig lehet horgászni.. 2200ft-ért és 3700ft-ért 3napra... hol pecáztok műtavon ennyiért? van ilyen a látvány? járok a derítőre ,római tóra, dunakeszire és már 3500ft fölött van 12 óra mindenhol... 12óra nem 72..

Igazad van, ezerszer a

Igazad van, ezerszer a Balaton, mint valami műanyag tó. De, mégis azt gondolom, hogy az átlaghorgász (helyismeret nélkül) egy Balatoni strand szakaszon vagy mólón nem túl jó esélyekkel indul, hogy megfogja a napi kvótát. A hal kevés, vagy csak partközelből húzódtak beljebb ?

Egyébként, egy Kenesei ismerősöm, aki évek óta pontyozik partról, - tette azt a kijelentést, hogy az utóbbi években a nagy pontyok behúzódtak, mert a bojlisok a behordással és a rengeteg etetéssel 200 méter környékén megállították őket. Elmondása szerint, a bojlisok nagyon szép halakat fognak, onnan bentről 200 méterről.

Visszatérve a jegyárakra - nem igazán világos ????
Általános napi 3300 Ft.
Összevont napi - 2 200 Ft.

Ismét Én! Voltam Csopakon

Ismét Én! Voltam Csopakon ahol a horgászegyesület gondozásában lévő vízrészt pásztáztam Apámmal... ez egy erősen nádasos rész, beálókkal és stégekkel...
Maroknyi maggal volt etetve a hely és nem igazán volt kapás..
gardák ,keszegek és kárászok,na meg a retúr potykák és a 2.nap kezdett beindulni ,itt már jöttek 2-3kgos pontyok és egy 8.5kg-os (ami vissza is került éltetőelemébe) cukros pufi volt a tutti:-)
nem jött se kukoricára se pelletre .... Jövőre ismét megyek,mert nagyon szép hely és mert 4 nap alatt 6 db 5kg feletti pontyot fogtak a horgászok...
Az ilyen helyeket kéne meglátogatni ,mert van belölük elég sok és egy napra a szállás kb2000ft amibe benne van a szállás és a csónak használat.....
Tehát összegezve nem csalódtam a balatonban ,de az is igaz,hogy rengeteg a retúr potyka és simán rábökve a partra elég esélytelen lettem volna...
A nagyméretű cukros pufin eléggé csodálkoztam ,mint csodacsalin:-) az etetőanyag meg felhősődő cucc volt...
Görbüljön! Sziasztok!

T Látogató! Köszi az infókat,

T Látogató!
Köszi az infókat, de úgy néz ki a nyárból csak ősz lesz. Eléggé sok melóm összrgyűlt a telken (Gyomaendrőd- Kőrösholtág) ráadasúl szívják a vérem a havarok, hogy jönnének pecázni. Így az asszonnyal nem győzzük a naptárt forgatni mikor mi legyen. Minden estre várom az eredményeidet a jun. 19-20-ról. Tudom már rég nem voltam fenn a portálon, de tényleg el vagyok havazva.
U.i A (Halász) - al történő vitád ááátolvastam egyenlőre nem mennék bele, (kevés információm van ) de rajta vagyok a témán.
ui.2. Finomszerelékkel pecázok, mérlegelés után még a keszegek (fehérhalak) is mennek vissza. Konyhára évente kb. 2-3. halászlére valót és 6-8 sütésre való keszeget hozok el. Mellékesen egy péntek esti -szombat délelőtti etetés után már szombat este -vasárnap de.-t. megjön ez a mennyiség. Igaz nem járok le csak 2-3-hetente.
üdv goenye

hát nem tudom mit csináltok

hát nem tudom mit csináltok ti de mi fogtunk egy 10.5-ös egy 8.5-ös és egy 6 os pontyot+kb 10 3-4 kg-ost +10 et vissza is dobáltunk.
ughogy ennyi

És a többivel mi lett? Hányan

És a többivel mi lett?
Hányan fogtátok?

Sziasztok! A Napijegy 2200 A

Sziasztok!
A Napijegy 2200
A 3 napos 3700
A 10 napos 6100
Tegnap néztem meg a Balatoni halászatnak a honlapján.
Én most fogok jövő 7en menni, és 3 naposat fogok váltani.
Remélem sikeres leszek a déli parton.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil