ÁRVÍZI BARANGOLÁSAIM A DUNA PARTONValami újdonságra vágytam, még akkor is, ha tisztában voltam azzal, a Duna most is árad, és a kiszemelt új helyeim nem biztos, hogy megközelíthetőek lesznek ebben a nagy vízben, ráadásul a helyismeretben is erős hiányaim voltak. De nincs mit tenni, ha érzi a horgász, hogy menni kell, hát hajrá. Jelentem, izgalomban nem volt hiány. Megkaptam! Gazdagon! Áztam, másztam, bukdácsoltam és kamerával a kezemben még egy hátast is dobtam! Talán elég ennyi ízelítőnek a történetem elejére.
Ritka alkalmak egyike volt az, hogy három egymást követő napon ki tudtam menni a Duna partra, hogy kedvenc hobbimnak hódolhassak, még akkor is, ha ezek csak pár órás kiruccanások voltak.

Első délután nem pakoltam meg a hátizsákom „annyira”. Aki ismer, az tudja, mindössze húsz kiló lehetett a teher. Hát igen, ez így is sok volt ahhoz, ha gyalog megyek és nem tudom, mire számíthatok. A főútról letérve hamar kiderült, hogy az elsőre kinézett helyemre csak csónakkal vagy melles csizmával juthatnék be. Ezek híján nem volt mit tenni, tovább sétáltam.

Hosszú percekig gyalogoltam, mire a fák között egy kis beállót találtam, és végre ismét a vízre pillanthattam. Táskámat a földre raktam, és gyors szerelésbe kezdtem, mert ez a kis dunai öblöcske igazán hangulatosnak és ígéretesnek tűnt. Jobbra és balra is fák sorakoztak, szemben pedig a vén folyó sodorta a partról összeszedett száraz ágakat, gallyakat.

Nem bonyolítottam túl szerelékem, hagyományos egyharmad, kétharmad kötéssel oldottam meg, amire egy 40 grammos tányérólom került fel a rövidebbik részre, míg a hosszúra egy tizenkettes horog, ennek öblére a gyorsan mozgolódó csontikból húztam rá párat.
A másik botom egy kis picker volt, aminek a főzsinórján csúszón hagytam a súlyt, és a végébe egy előkével kötöttem fel a horgot, tizennégyest. Erre csupán egy fehér és egy piros csontit húztam, hátha a „kevesebb a több” elmélet beigazolódik.
Dobtam jobbra egy bokor tövébe,...

További részletek itt:
http://jozsikam.blogspot.hu/2014/09/arvizi-barangolasaim-duna-parton.html

ÁRVÍZI BARANGOLÁSAIM A DUNA PARTON ÁRVÍZI BARANGOLÁSAIM A DUNA PARTON


Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......