Amur bojli - olcsó bojlirecept AmurraAz Amurra szánt bojliról nagyon megoszlanak a vélemények, főként az összetevők tulajdonságairól. Víztipusonként és hónaponként más-más százalékban hoz sikert az édes alkotóelemek vagy az állati fehérjék hozzáadása.

Most egy rendkívül olcsó receptet ismertetek, mely elsősorban csatornákon és holtágakon bizonyított a barátaimnál. Az Amur bojli összetevői könnyen beszerezhetők, nem tartalmaz állati fehérjét és a lehető legolcsóbb a bojlik közül. A horgászboltokban kapható Amuros bojli árának negyedéből kihozható. A bojli receptben szereplő összetevők aránya nem szentírás, minimálisan variálható.

Fontos megjegyezni, hogy kevesebb ideig (2 perc) főzzük ezt a fajta bojlit mint a pontyoknak szántakat. Van aki még 2 evőkanál sót is tesz az összetevőkhöz. Sok kapást, üdvözlettel.

Szárazanyag:

20% búzadara
10% szójaliszt
10% rozsliszt
10% kukoricaliszt
10% mézeskalács őrlemény
10% madáreleség keverék
10% búzacsíra
10% kukorica glutén
10% tökmag és napraforgó őrlemény
(A szójaliszt és a kukorica glutén mennyisége variálható)

Folyadék:

7 db tojás
15 ml napraforgó olaj
10 ml tutti-frutti aroma
20 ml akácméz

Amur bojli - olcsó bojlirecept Amurra


Egyszerűen unalmasnak tartom

Egyszerűen unalmasnak tartom a bojlizást, rengeteg idő kell míg eredményt érhetek el.
Robi.

Az a baj nem jöttetek rá a

Az a baj nem jöttetek rá a lényegre ha fogsz egy halat az nem lesz kcisi de ha igen akkor emg nem értetek hozzá eléggé :D :)

A bojlizás megköveteli a

A bojlizás megköveteli a kreativitást, az állandó felkészültséget,a halak iránti tiszteletet,és az elhivatottságot.Az előkészület mindig több idő mint a vízparton halfogással eltelt pár nap,de hidd el megéri. Szabi.

Szia Szabi. Ennek valahogy

Szia Szabi.

Ennek valahogy így kéne működnie de sajnos nem ez az általános.
A legtöbb bojlis kivonul a vízpartra lekerítenek egy partszakaszt szétpakolnak
mint ha otthon lennének a kertben, behordják a bojlit meg a szereléket.
Azután irány a büfé, egy valaki általában a botoknál marad de találkoztam olyan társasággal is akik max. hangerőre állították a kapásjelzőket és senki nem maradt ott, viszont kikötötték a kutyát aki jelzett ha csak a környéken elment valaki. Ebéd után sörözés a sátor előtt utána kollektív alvás és ez így ment napokig.
Biztos van aki másképp csinálja de sajnos nem Ők a többség,
legalábbis a fizetős tavakon a Balatonon a velencei tavon nem.

Nem attól lesz valaki bojlis

Nem attól lesz valaki bojlis horgász,ha bojlival horgászik.

Mondjuk, azért jó lenne tudni

Mondjuk, azért jó lenne tudni mennyi pénzből lehet összedobni egy 2-3 napos horgásztúrára való bojli mennyiséget. Például fogalmam sincs a kukorica glutén és a tökmag őrlemény áráról.

pl ha én 8kg bojlit akarok

pl ha én 8kg bojlit akarok csinálni akkor is 7db tojás 15ml...
rosszul van megadva azt szeretném meg kérdezni ,hogy 1 kilóra van írva vagy akkor mennyire???

szerintem a megadot keverési

szerintem a megadot keverési arányokall elkészíted a száraz mixet és fojamatosan elkezded hozáadagolni a fojadékhoz míg megfelelo álagot nem kapsz SZERINTEM

A kérdéses amurbojli recept

A kérdéses amurbojli recept "1 kg bojli" elkészítésére vonatkozik, tehát a %-ok dekákkal is behelyettesíthetők, a receptben szereplő tojásmennyiség 3 db-tól 7 db-ig variálható.

erről fogalmam sincs még soha

erről fogalmam sincs még soha nem bojlisztam ,de példáúl honnan lehet szerezni kukorica glútént ,meg ha ilyen olcsó akkor mért kell hozzá ilyen sok összetevő.

Például itt is kapható :

Például itt is kapható :

http://www.walterland.net/315-adalek/11215-kukorica-gluten-500-g.html

http://www.twisterhorgaszbolt.hu/termekek.php?fokat_id=31&alkat1_id=131&alkat2_id=&id_termek=3048&kat=

Azért olcsó, mert ezeknek az

Azért olcsó, mert ezeknek az összetevőknek csak bizonyos százalékát használod fel. pl. veszel egy kg szójalisztet, de csak 10 dekát teszel 1kg bojlihoz... Magyarul a szójaliszted 10kg bojliba fog menni... Amúgy a bioboltokban könnyen hozzá lehet jutni egy csomó dologhoz, nem olyan veszélyes áron.

Általánosságban a bojli

Általánosságban a bojli készítéshez szolnék hozzá, nekem egy sokkal egyszerűbb recept is bevált. Sok 1,5-2 kilós potykát fogtunk vele , (kis méretű bojlival)
Rozsliszt (lejárt szavidejü is jó)
1-2 vagy 3 tojás
sok nesquik kakaó
egy kevés holland kakaó
meg amit találsz még otthon, darált csokitojás, vaníliás cukor, porcukor
kicsi víz, de nem szabad nagyon elvizezni

Én kézzel formálom a golyókat egy film alatt megcsinálok 1 kilót :)
Addig főzöm még a víz tetejére fel nem jön az összes, vízbe pici sót és olajat rakok, amire kiszedem tálcára arra is egy csepp olajat, kihűlésig néha ide-oda görgetem őket, utána vagy zacskóba vagy műanyag edénybe rakom be. Etetni szerintem kiváló, és horog alá is. Sőt még a macskáim is szeretik.
Érdemes megpróbálni más ízesítésüt is.
üdv Ákos

Szia Ákos, eddig ez a

Szia Ákos, eddig ez a legszimpatikusabb recept.

Helló.Nekem 2 kérdésem lenne

Helló.Nekem 2 kérdésem lenne a bojlival kapcsolatban.
Az első: Hogy a főzés forrásban lévő vizben történnyen?
A másik: A tökmagot és a napraforgómagot meg kell-e pirítani örlés előtt?

A bojlit akkor teszed a vízbe

A bojlit akkor teszed a vízbe mikor forr a víz.
A tökmagot és a napraforgót megpörköljük és utána őröljük meg.

Üdv. Én nagyon sokat

Üdv. Én nagyon sokat horgászom amúrokra bojlival, és szerintem a leginkább költségkímélő megoldás, ha nagyobb mennyiségben, takarmányboltokban veszitek meg az alapanyagokat. Én például kb 60.000 forintért vettem nemrég anyagot erre a célra, és kijött belőle 187 kiló bojli. Nem tudom ki hogy van vele, de ez körülbelül 320 forintra jön ki /kiló. Nem mindegy, hogy kendermagért 1.400 forintot fizetünk kilójáért vagy csak 500 forintot. Én ezért veszek ilyesmit 20 kilós zsákban. Van otthon egy darálóm és rostamérettől függően nagyon finomra is le lehet ezeket a magokat darálni. Lucerna lisztet is hasonlóképp intézem és szinte minden egyéb összetevőjét is. Hozzátenném, a nagy tételben való vásárlás a leginkább költségkímélőbb és semmivel sem marad el az alapanyagok minősége a bolti termékekétől amikért többszörös árat kéne fizetni.

Egy bevált receptem amúrokra akit érdekel.

Szárazanyag:

Kukoricaliszt - 10dkg
Búzaliszt - 10dkg
Lucernaliszt - 30dkg
Tejpor - 5dkg
Borsó örlemény - 10dkg
Kendermag örlemény - 5dkg
Tigrismogyoró örlemény - 5dkg
Szójaliszt - 10dkg
Örölt patogtatott kukorica, 15dkg (ki kell pattogtatni)
Betaine HCL - 5g

Folyékony adalékok:

8db tojás
Ambio - 20ml
Oliva olaj 20ml
Aromásítás ízlés szerint...

Én fokhagyma vagy ánizs esszenciális aromákat használok, Valamint gyümölcsös aromákat mint őszibarack, áfonya, banán, fekete ribizli, eper, szilva, ananász. Ezekből minimum két félét, max 3 félét érdemes bele tenni, egymáshoz képest 4-1 arányban. Tehát ha van 20ml áfonya aroma, akkor a másik fajta aroma csak 5ml legyen. Ha három félét használok akkor 5-5 ml. Etetésre szánt bojliba kevesebb aroma is elég. Érdemes különböző méretű bojlikkal etetni, mert így a halaknak minden szemnél más-más erővel kell szivogatni, és így nem veszik majd észre ha a csalink a horgunkal nehezebb. Másik megoldás, a lebegő bojlik használata. (utóbbi sokkal hatékonyabb)

Köszi a receptet, ki fogom

Köszi a receptet, ki fogom próbálni. Én egy öreg bányatavon horgászom, ahol sok az amur, de tudatosan nem nagyon horgászik rájuk senki.
Üdv, Robi.

Sziasztok! Az amúr nyári

Sziasztok!
Az amúr nyári időszakban naponta a testsúlya többszörösét képes megenni zöld növényzetből. A kifogása nyáron frontmentes időben telihold előtt 2-5 nap. Ekkor valamiért jobban eszik, vagy nem annyira elővigyázatos, ezért ekkor érdemes amúrra vadászni.
Én már elég sok mindent kipróbáltam amúrozni, de nekem a legfogósabb a takarmány boltban kapható nyúltáp. Mivel olcsó ezért nagy mennyiségben lehet vele etetni. Sombbal megszórom a kiszemelt területet, utána PVA hálóba is rakok még egy kis nyútápot. A horogra szilikon csalizó karikával egy db nyúltáp granulátum. Ez nem bonyolult és olcsó. Igen fogós tud lenni. Ne feledjétek! Az etetés nagy mennyisége, eredményes lesz. Ja és még egy kis saját tapasztalat. Volt olyan nap amikor több mint 50kg nyúltápot szórtam a vízbe /mert evet a hal/, de 100 kg összfogás volt 8,4 kg átlagsúllyal 24 óra alatt. Ez az eredmény az egyik rekord mennyiségem amúrból.
Üdv, Péter
Próbáljátok ki.

Meg lesz! Kifogom próblni.

Meg lesz!
Kifogom próblni.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil