A Tisza-tavi állományfelmérők ?Esetleg többen is találkoztak már az úgynevezett "állományfelmérő brigáddal" a Tisza-tavon. Különös ismertetőjelük : többen vannak sok csónakkal, árammal, hálókkal.

A tevékenység csúcspontja a Tisza-tó téli vízszint beállításának idejére esik.(A legsüllősebb időszak) Eddig 4 ismerősöm botlott beléjük az elmúlt években. A jól ismert kemény fenekű süllős szakaszokon, és öblítőcsatorna kijárók előtt "monitoroznak". AZ elektromos árammal történő halászat nagyon durva és embertelen módszer. Az elkövetők radarral előbb feltérképezik a halak vermelési helyét és utána "állományfelmérnek".

A horgászok kérdésére, számonkérésére, hogy mit is csinálnak - pecsétes papírt lobogtatnak, hogy a Mohosz megbízásából végzik a halmentést és állományfelmérést. Az akció végeredménye általában több mázsa döglött hal, aminek nem tudni mi lesz a sorsa.

Egyébként azt is mondták, hogy jobb ha távolabb megyünk nehogy áramütés érjen minket. Már több horgász témájú blogon is olvastam hasonló találkozásokról. Hogy is van ez ?

A Tisza-tavi állományfelmérők ?


Gondolom a képen szereplők

Gondolom a képen szereplők nem a Tisza-tavon vannak.
Én pisztrángos pataknak látom ? Vagy a kép csak illusztráció ?

Ez szörnyű , és a

Ez szörnyű , és a legszörnyűbb az hogy az összes halőr korrupt igy még el sem tudják kapni őket :S

Nagyon kemény, egyébként a

Nagyon kemény, egyébként a Ráskevei-Dunaágon már jó pár ember fizetett a testi épségével mert beszólt a gereblyézőknek.

Ki a francc merné kockáztatni

Ki a francc merné kockáztatni az életét. Szóval megértem a halőröket, hogy nem mernek bavatkozni. Itt nem jegy nélkül utazó utasokról van szó, hanem komoly bevétellel kecsegtető foglalkozásról.
Ennyi....

Van elektromos eszközzel

Van elektromos eszközzel történő állomány felmérő halászat a Tisza-tavon. Minden évben vizsgálják a tó halállományát. Ha legközelebb találkozol velük néz meg jól csónakot és a motort esetleg a hajón olvasható azonosítót és megbeszéljük... Egyetlen személynek van erre engedélye.

kisponty

Szegednél a gyálai halászok

Szegednél a gyálai halászok szokták a ketyerét használni.Úgy tudom tavaly le is buktak "szegények".

Az a legszebb az egészben,

Az a legszebb az egészben, hogy mostanában lecserélték az összes halőrt szinte, mert eszméletlen mennyiségű halat loptak a tiszából a rabsicokkal együtt! Árammal, hálóval,varsával, és még ki tudja mivel!nagyon sokszor már verekedés közeli állapotok alakultak ki mikor elzavartak egy jónak hitt süllős helyről, halmentés céljából! ha ez így fog menni ezentúl is akkor esküszöm nem költök 40-50 ezreket mohoszos, és kht-s(kft) engedélyekre jövőre, mert ha véletlen 3 bottal horgászok vagy esetleg zsilipeket közelítek meg ahol még esetleg fogok is valamit, onnan egyből elzavarnak és súlyos pénzbírságra és eltiltással fenyegetnek!(mondanom sem kell már voltam eltíltva több évre is szájalás és fenyegetés miatt!) Remélem változik a helyzet, mert elég gusztustalan államban élünk jobb vagy baloldaltól függetlenül! Önkényesen addig játszanak a becsületes horgászokkal és lopkodják a halat, amíg súlyos következménye nem lesz!!

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......