A DUNA MEGLEPETÉSE (VIDEÓ)A Duna partján sétálok melles csizmában, miközben a nap sugarai visszatükröződnek a vén folyó hullámain a szemembe, de ez egy cseppet sem zavar, hisz a polarizált lencsés napszemüvegem ezt nagyon jól megszűri. Persze mindenre ez se jó, mert a sok sétának köszönhetően hamar kimelegedek. Ilyenkor combig vagy derékig gázolok a vízben, hogy hűsítsem magam, illetve a meder alját térképezzem (ha már ennyire magas a vízszint), és ennek köszönhetően egyre több információt gyűjthetek a későbbi horgászatokhoz. Tudom, hogy sokkal egyszerűbb akkor feltérképezni a medret, ha alacsony a vízállás, de most van rá időm.

Kondizásnak is megfelelő program
Jól esik ez a kis magány itt kint a természetben, a hullámzó vízben, miközben a parti fák koronái a zöld szín összes árnyalatban pompáznak. Annyira elgondolkodtam, észre se vettem milyen sokat sétáltam ebben az erősen folyó vízben, ezért a partra mentem kicsit megpihenni.
A sűrű fák koronái nagyon jó árnyékot adnának, ha nem a túloldalról sütne a nap. Nincs mit tenni, kicsit beljebb megyek, miközben szememmel a földön fekvő tárgyakat nézem. Sok kacatot vagy értéket visz magával a folyó, melyek egy része örökre a mélység titka lesz, de vannak olyanok is, amiket partra sodor. A homokpadra vetett sok száraz faágak tövében számos üres üvegre találok, de az egyik mintha más lenne, mint a többi. Vékony és hosszúkás teste...
...egy ugyanilyen nyakkal volt megnyújtva, mikor még forró, megmunkálható állapotban a gyárban várta a sorát. A különbség nem csak ebben volt más. Egy papírtekercset pillantottam meg benne. Csak nem egy palackposta? Elég kicsi az esélye, de nagyon úgy tűnik!

Nagyon meglepődtem a nem hétköznapi partra vetett tárgyon
Kíváncsian húztam ki a dugót a palack nyakából, hogy milyen üzenetet tartalmazhat. Lehet, hogy valaki így üzent a világnak? Esetleg segítséget kér egy személy? Lássuk be, ez utóbbinak nem sok esélye van itt a Dunán. Azt inkább nagyobb vizeknél tudnám elképzelni. Esetleg valami ígéret van benne? Érdekes és egyben izgalmas, arról nem beszélve, miként juthatott a Duna vizébe ez a küldemény. Na, de lássuk már mi áll benne.

Az üveg nyaka annyira keskeny volt, hogy az első, a második és a harmadik próbálkozásra is hoppon maradtam, hiszen az ujjaim java nem fért bele. Így már csak egy esélyem maradt, a legkisebb. Ha ez se fér bele, inkább visszadobom a vízbe, hátha a kudarcot jelként foghatom fel, miszerint nem nekem kell kinyitnom.

Miközben közeledek a tekercshez, az üvegen át figyelem, mennyi milliméterre van még szükség ahhoz, hogy megfoghassam, és esetleg kifelé húzzam fogságából. Sikerült! Már-már bontom is a képzeletbeli pezsgőm, hogy ünnepeljek, de rá kell jönnöm, egyelőre korai az örömöm, mert annyira nehezen adta meg magát (mintha egy makacs márnával viaskodnék). Kitartó munkám eredményeként azonban végre centiről centire jött ki az üzenet az üveg hosszú nyakán, melyet a kiszabadítás után el is olvastam. Mi volt ráírva? Íme:

A cikk folytatását itt találod:
http://jozsikam.blogspot.hu/2014/08/a-duna-meglepetese.html

A DUNA MEGLEPETÉSE (VIDEÓ)A DUNA MEGLEPETÉSE (VIDEÓ)


Címkék:

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......