A Rapala története

A Rapala története
Lauri Rapala által megálmodott csodacsali sikertörténete, mely 1936 óta töretlen. 1905-ben született Közép-Finnországban, egy olyan helyen, ahol a rénszarvasok nagy csapatokba verődve legelésznek. Az itt található vizek olyan hidegek, hogy a benne élő halak rendkívül lassan növekednek.

Amikor Lauri hétéves volt, édesanyjával egy Asikkala nevű faluban telepedtek le. Ez a hely kb. 60 kilométerre északra fekszik a finn fővárostól, Helsinkitől. A későbbi wobblerfaragó nevét véletlenül kapta, mert az anyakönyvet kitöltő lelkész az anya vezetékneve, a Saarinen helyett, annak a településnek a nevét jegyezte be, ahonnan a jövevények érkeztek, így lett Rapala… Ez a szó finnül sarat jelent.
Forrás: Wikipédia

Lauri 1928-ban megházasodott, egy szegény cselédlányt, Elma Lapparent vette feleségül. Ebben az időben télen favágóként, nyáron pedig gazdálkodók segédjeként vagy halászként dolgozott. A fogást a közeli piacon értékesítette. Három darab átlagos súlyú (8 fontos) pisztráng annyi pénzt hozott a konyhára, mint a közeli gyárban kétheti munkabér.
Forrás: Wikipédia

A Rapala története 1. rész

A Rapala története 2. rész