horgasz blogja • Horgaszat.hu

horgasz blogja



Édesvízi medúza (Craspedacusta sowerbyi) a hazai vizekben

Édesvízi medúza (Craspedacusta sowerbyi) a hazai vizekben

Sokan nem tudják, de az édesvízi medúza Magyarországon is előfordul. Apró termetű, néhány centiméteres, átlátszó, medúza formájú élőlényekről van szó, amelyek lüktető mozgással úsznak a vízben. Általában, a kristálytiszta vízben lehet őket megtalálni. Az édesvízi medúzák nem őshonosak Európában. Valamikor az 1920-as évek elején Délkelet-Ázsiából kerültek Európába, valószínűleg úgy, hogy akváriumból valamilyen természetes vízbe jutottak vagy az állatok, vagy a petéik.





Ráját a Dunába - Cápát a Tiszába !

Ráját a Dunába - Cápát a Tiszába !

Ginger videója sarkallt a bejegyzés írásra. Ott merült fel a vicces kérdés - miért nincsenek vizeinkben gigászi, harcos márnák ? Vagy valami, még nagyobbak ?

Spanyolországban a ponty és a harcsa teljesen ismeretlen hal volt még pár évtizeddel ezelőtt. Kísérletező kedvű kedvű Angol és Német horgászok engedték szabadon őket az Ebro a Tajo és Mino folyókba. S pár év elteltével a horgászoktól elhagyatott folyókban gigászi nyurga pontyok és szürke harcsák fejlődtek, Európa horgászainak legnagyobb örömére. Itt bejött a kísérlet !





Amur bojli - olcsó bojlirecept Amurra

Amur bojli - olcsó bojlirecept Amurra

Az Amurra szánt bojliról nagyon megoszlanak a vélemények, főként az összetevők tulajdonságairól. Víztipusonként és hónaponként más-más százalékban hoz sikert az édes alkotóelemek vagy az állati fehérjék hozzáadása.





Most szerencséd volt





Az etetés és az etetőanyag színe

Az etetés és az etetőanyag színe

A horgászat egyik alapvető szabálya, hogy a horgásznak ismernie kell az etetés technikáját. A legjobb etetőanyag önmagában kevés a sikeres horgászáshoz. A halak életük jelentős részét, a táplálékuk felkutatásával töltik, általában mindenevők. A vízben lévő, természetes táplálékok nyújtják számukra a fő eledelt.





B.Ú.É.K ! - 2014

B.Ú.É.K ! - 2014

Boldog Új Évet kívánok és ekkora fogást minden becsületes horgász társamnak!!



Címkék:


Mundéros csuka

János bátyánk a Kopácsi-rét öreg halásza, ismerteti a "Mundéros csuka" elkészítési módját.

Ami, az elkészítéséhez szükséges:
40-50 cm-es. csukák, vöröshagyma, só, bors, egy pár fűzfanyárs, jó parázs, és egy demizson rizling végezetül.



Címkék:

style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
data-ad-client="ca-pub-0247853432262782"
data-ad-slot="5287266349">

Tartalom átvétel